Category Archives: Cats

Cats

Het verlies van Chelsea en Mercé

Als de kattenfamilie ouder wordt, wordt de kans ook groter om ze te verliezen. De laatste twee jaar hebben we wat dat betreft een en ander meegemaakt; Liam, Lupo en Vidar in herinnering.

Helaas moeten we daar onze liefste Chelsea  geb. 17-12- 98    gest. 14-04-14

foto

 

en haar dochter Mercé  geb.  04-12-2001 gest. 24-01-14 aan toevoegen. Mercé was de kat van Daan, die zielsveel van haar hield.

226804a7acd7e6d749cc34790197262e

Zowel Chelsea als Mercé waren ontzettend geliefde katten, die door hun eigenwijze manier van doen een bijzonder plaats in onze levens innamen.

 

Verdrietig bericht

Helaas moet ik de vernieuwde artcats site starten met een verdrietig bericht; op vrijdag 26 april 2013 kregen we te horen dat kater Vidar is overleden. Hieronder kun je een prachtig stuk over hem lezen, geschreven door Sandra en Karst. We wensen hen heel veel sterkte met het gemis en kater Ice natuurlijk ook met het gemis van zijn maatje.

Vidar Fire

Vidar Fire

14 juli 2003 – 26 april 2013

Our little tiger has gone to heaven….

Wat was je een geweldige stoere en sterke kater met een klein gouden hartje. Je wilde zo graag bij ons en of Ice in de buurt zijn. Laten zien hoe hard je kon rennen en dan tegen de muren opspringen om weer terug te rennen, onder de tafel door, maar over stoelen heen. Hoog of ver springen, salto’s maken, je deed alles om duidelijk te laten zien wie je was en wat je in huis had. En vooral om aan te geven dat je het naar je zin had.

Lekker liggen boven de computer, op of onder de dekens samen voetbal kijken, geen interesse in menseneten. Alles deed je ogenschijnlijk om er maar bij te mogen zijn. Je week, als het aan jou lag, geen minuut van onze zijde.

Eind januari werd je ziek, een gemene ziekte werd ons een paar weken later duidelijk. Wat hebben gevochten met z’n drieën. Tot het laatste moment wilde je bij ons blijven en heb je je niet verstopt. Een kwartier voor het fatale moment lag je nog lekker op schoot, iets wat je pas echt bent geworden tijdens de laatste maanden, een schootkat.

We hebben een dag ervoor tegen je gezegd dat je de vrijheid kreeg om voor jezelf te beslissen en aan te geven als het genoeg was en dat heb je gedaan. We hebben je, omringd met al onze liefde, laten gaan….

Zoveel kracht, levenslust en liefde had je en gaf je ons de afgelopen 9,5 jaar. De broederlijke liefde die je deelde me Ice, we zullen je zorgen en het je “pesten” van je overnemen. Nu deze veel te korte maar krachtige tijd met jou voorbij is voelen de enorme leegte die je achterlaat. En hoewel ons hart huilt zullen we in jouw naam en met jouw levenslust verder gaan. Zolang wij leven leef je met ons mee.

We zullen je verschrikkelijk missen, maar vergeten gaan we je nooit! Voor altijd mag je rondrennen in onze gedachten, we houden van je Vidi.

Ice, Sandra en Karst

Kater Lupo overleden

De 12 jarige Lupo, onze geliefde kater is op 27 december 2012 helaas gestorven. Hij werd eind september minder actief, leek last te hebben in zijn rug en achterpoten. Omdat op de rontgenfoto niets te zien was, moesten we uitzoeken wat de oorzaak was. Eerst werd gedacht aan nierbekkenontsteking vanwege de pijn die hij toen leek te hebben. Was het dan wellicht een hernia of tumor? Hij kreeg wat meer uitval aan zijn achterpoten. Een stootkuur prednison bracht in eerste instantie verlichting, samen met rust (niet springen, geen trappen). De rustkuur leek af en toe te helpen, maar gaf niet de verbetering waar we op hoopten en na een CT scan in het medisch centrum voor dieren in Amsterdam bleek dat er een grote inoperabele tumor zat. We moesten Lupo in laten slapen.
Lupo was een fantastische kater, iedereen die hem zag was direct dol op hem. Hij was een knuffel en kon door zijn intelligentie van alles voor elkaar krijgen; deuren openen, kastjes plunderen en aandacht vragen.
Hij was zeer geliefd bij de vijf poezen, die lagen het liefst op of naast hem. hij zorgde altijd mee bij alle nestjes die er zijn gekomen, speelde met de kittens en beschermde ze.
Als de zonen’s nachts thuiskwamen sprong hij op van zijn plekje en begroette hij ze luidkeels midden in de nacht.
Als hij je stem hoorde zou hij altijd op dezelfde toon antwoord geven, vooral om eten te krijgen…
Wat zullen we hem missen, lieve, lieve Lupo.

Liam overleden

Helaas kwam er na 11 maanden opeens een eind aan het leven van Liam. Zomaar op een morgen in februari stierf hij plotseling, waarschijnlijk stopte zijn hart er gewoon mee…De familie en wij zijn erg verdrietig over dit verlies.