Monthly Archives: February 2006

China girl: Ons nieuwe fokpoesje Li Wei, Beijing Beauty

We houden deze dochter van Int. Ch. Brockenmoor Enchantress en Int.Ch. Timbavati Socrates van Boomkatz als ons nieuw toekomstig fokpoesje. Dit poesje met zeer zwarte en donkerbruine tekening en glitter vormt een mooi contrast met haar moeder, die warmer van kleur is. Li Wei, onze Beijing Beauty, heeft een sterk contrast, glitter en is een wild type qua uiterlijk. Ze is heel gespierd en laat zich omschrijven als een “stoere” kat. Zij maakt “Matrix” achtige sprongen via de muren en lijkt zo thuis te horen in de film “Crouching tiger, hidden dragon”met haar acrobatische toeren… Haar karakter is bijzonder lief en wij verwachten veel van dit roosje in de knop, onze Li Wei (“Beautiful Rose”).

Li Wei
Li Wei
Dolce e Macchiato’s Li Wei is te zien op de Neocatshow op 24 september in Nijmegen.
Li Wei, foto gemaakt door Sandra Korb:Servisions
Li Wei
Li Wei

Chiara

Chiara is geboren op 23 oktober 2000 en is een kind van Chelsea and Llandar Halcyon Daze. Chiara woont in den Haag en kreeg in 2005 gezelschap van een tweede Bengaal, Ming Yue.
foto Gerard Lindgreen
foto Gerard Lindgreen
foto Gerard Lindgreen
Chiara
Chiara was op vakantie! Ze had een heerlijke zonnige tijd zo te zien!

Mercé

Mercé, een gemarmerde poes, woont samen met poes Fleur en baasje Daan in Amsterdam.
Mercé, foto Daan van Coeverden
Bevrijd door Pam
Fleur en Mercé augustus 2005
Mercé bij de vijver

Uit de mail:

“Inmiddels is de pikorde ingrijpend gewijzigd. Het zal je niet verbazen dat Dali de baas is, en het hele huis als zijn koninkrijk beschouwd. Hij valt nog regelmatig voor de verleiding om de dames na te jagen, en zit daarna schuldbewust in z’n hangmatje, mij angstig aankijkend zo van: “ik kan het ook niet helpen baas, het zijn de genen!” Gaudi is zijn trouwe hofnar, en wekt door zijn gemoedelijke gedrag weinig commotie bij het andere ras. De twee dames Main Coone komen wel beneden zo af en toe, maar zijn eigenlijk een beetje verdreven naar de etage. Soms stellen ze zich enorm aan, en dan denk ik: bekijk het maar. Het mannetje, Simba, speelt vooral met Gaudi – en loopt onschuldig een beetje door alle partijen heen.”

Uit de mail:

“het gaat allemaal voortreffelijk met fu-xi , hij groeit als kool , en is een
bijna onverzadigbare eter; zelfs als hij slaapt is een klein geluidje in de
keuken voldoende om hem binnen seconden bij de voerbakjes te hebben.
Inmiddels heeft water ook een behoorlijke interesse bij hem gewekt, de kranen worden als gebruikt om te drinken, het bad om met water te spelen…
Hij is er ook al in gevallen !! en bij het douchen kijkt hij graag toe hoe
Yara uit de hand drinkt.
Na het spelen zoekt hij ons meestal op en gaat lekker op de bank naast ons liggen of op schoot (toch geen echte bengaal ?)
Fux wordt met de week mooier vinden we , het contrast en de kleuren nemen toe en zijn vachtje is heerlijk zacht en glanzend.”

bericht via de mail

“Ik vind hem al zo gegroeid, hij is ook geen baby’tje meer, zoals toen hij hier pas was. Dat is er heel snel afgegaan, nu piept hij nog af en toe, maar om iets duidelijk te maken (gisteren heb ik het speeltunneltje meegenomen naar de keuken, omdat hij daar zo leuk mee speelt en ik dan in redelijke rust kan koken. Later kwamen wij boven in de slaapkamer en begon hij te piepen, en rondlopen. Dus dacht ik: hij moet op de bak. Maar later realiseerde ik mij dat hij naar het tunneltje opzoek was, want dat lag altijd in de slaapkamer, voorzover hij dat weet. Ik heb dat gehaald en je zag hoe blij hij was dat het gevonden was!!) Hij is slim, hoor. Ik haal hem van de wastafel, want hij stoort Chiara bij het waterdrinken, en als ik hem neerzet staat hij weer naast haar in 2 seconden, de route zit in de hersentjes gegrift. Haal ik hem van de stoel, draag ik hem een eindje ervandaan, probeer hem af te leiden. Hij kijkt naar mij, lacht, en sprint via dezelfde weg terug naar de stoel! Dat soort dingen!
En hij luister naar zijn naam. Vind ik geweldig na zo een korte tijd!”

Keurrapport Li Wei Neocatshow Utrecht 2006

Keurrapport Dolce e Macchiato’s LiWei
29 januari Neocatshow Utrecht

Type
Excellent gebouwd lang gespierd lijfje op rechte pootjes met ovale voetjes.

Kop
Excellent wigvormig kopje met exc. breed snuitje.Exc. breed neusje dat bijna recht overgaat in rond voorhoofd.

Ogen
Excellent geplaatste middelgrote oren, goed afgerond. Exc. geplaatste bijna ronde ogen, kleur nog niet af.

Staart
Excellente staart, vorm en lengte

Vacht
Excellente korte zijdeachtige vacht, mooi warmgele basiskleur met een schitterend contrast naar de spots die donkerbruin zijn met lichtbruin dat erin komt. Nog strepen achter voorpoten. Spots op achterpoten.

Conditie
Excellent

Opmerkingen
Lieve meid.