Monthly Archives: May 2010

Uit de mail:

Chouffe ligt weer bovenop zijn vorstelijke klauterpaal, hij heeft gegeten (drinken doet hij nog niet, dus we letten goed op het natte voer) en is vanmorgen op zijn bak geweest en heeft die van een luidruchtig geurspoor voorzien 😉 . Hij heeft als een dolle gespeeld en als we binnenkomen gaat gelijk zijn staart om hoog en kijkt hij verwachtingsvol uit naar het volgende spel. Lekker aaien en kroelen vind hij ook heerlijk: dan gaat hij met gekrulde snorharen en trappelende pootjes liggen genieten. En spinnen. Inmiddels is de keuken voorzichtig verkend maar de trappen zijn voorlopig nog een uitdaging; zo nu en dan sluipt meneer in die richting maar als hij iets hoort rent/sluipt hij snel terug de kamer in. Praten kan hij dus ook heel goed, zo nu en dan hele verhalen met allerlei toonhoogten, misschien toch nog wel een beetje op zoek naar jullie en naar zijn moeder en de andere katten. Chouffe kan goed verbaasd kijken: de wereld is nieuw.

Een verrukking zo’n ondernemend, lief, watervlug en toch heel voorzichtig mannetje in huis te hebben!

Veel dank voor alle uitstekende adviezen en de tas met spulletjes, dat maakt de overgang zoveel plezieriger!

Mireille

Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe
Chouffe, kater

Chouffe op de show in Alkmaar

Chouffe haalde zijn eerste Uitmuntend 1 op de show in Alkmaar. Hij kreeg een fraai keurrapport en liep, na eerst een tijdje te hebben zitten trillen in mijn armen, ontspannen over de keurtafel.
Helaas hebben we nog niet alle woorden van het keurrapport kunnen ontcijferen,het Duits vertalen gaat, maar het handschrift is moeilijk… het lukt ons vast nog wel.(wie het weet mag het zeggen)
Keurrapport 16 mei 2010 Dolce e Macchiato’s Chouffe 3-6 maanden.
type: excellent geproportioneerd; exc harmonische …(onleesbaar nog)
kop: exc vorm en type
exc mooie aansluiting (van de neus).
ogen: exc vorm en kleur
oren: exc grootte en exc geplaatst
vacht:exc kwaliteit, exc grondkleuren in ontwikkeling. Mooie spots en rozetten.
staart: exc lengte en vorm
conditie: exc.
opmerkingen; exc. gepresenteerd
Uitmuntend 1
Keurmeester: Alfred Wittich
Daarna ging Chouffe nog even de strijd aan met de andere kortharen uit zijn jeugdklasse om door te mogen gaan voor best in show, maar moest het helaas afleggen tegen een Brits Korthaar kitten.

Uit de mail:

We zijn blij dat we Luna in huis hebben kunnen nemen, ze hebben het leuk samen, Kyra is er echt wel een gelukkiger poesje mee denk ik, en Luna is zooo lief! Misschien gewoon haar karakter, maar ik denk ook wel dat jullie er een hoop tijd en energie in hebben gestoken om haar te laten opgroeien tot een lief en sociaal huisgenootje. En buiten dat is het ook gewoon een plaatje!
Luna
Luna (Liezel)
Luna (Liezel)
Luna/Liezel
Luna/Liezel
Luna Liezel
Luna Liezel
Luna/Liezel
Liezel
Liezel
Liezel
Liezel
Liezel
Liezel
Liezel

Safir gaat super!

Uit de mail:
“Van de week even een flinke plant moeten redden die Safir door middel van lekker uitrekken van de vensterbank af schoof ggrrrrrrrrrrr… hahahaha
Ik opruimen en hij zat erbij van hihihihi.
Verder doet hij het heel goed, lekker spelen samen soms effe met iets om mijn hand en arm tegen de nagels dan is hij heel prooi gericht en hard met me bezig, er zit veel pit in.
Daarna weer alle rust omdat hij duidelijk nog wel snel moe wordt en we weer heerlijk samen tot rust komen.
Heerlijk beest en mijn tijger geworden.
Ligt nu ontspannen op het bureau bij me te slapen, daar geniet ik van.

Gisteren gewogen terwijl hij sliep op zijn eigen dekentje op de weegschaal getild haha 2517 gram”.

Safir
Safir slaapt
Safir
Safir
Safir
Safir en Sheila/Ciney
Safir
Safir
Liezel en Safir
Safir
Safir
Safir
Safir
Safir
Safir

Uit de mail:

Zoals beloofd, nog een paar leuke plaatjes!
De dames hebben het bezoek van ‘Sam de grote bruine labrador’ goed overleefd. Luna vond het allemaal wel prima! Kyra daarentegen was een stuk voorzichtiger, wel nieuwsgierig, maar liet Sam ook duidelijk merken wie de baas is hier in huis. Sam was erg op zijn hoede, omdat hij door de meiden vanuit alle hoeken van de kamer in de gaten werd gehouden. Hij durfde zich amper te bewegen, de sukkel. Maar liever zo, dan andersom. Na een dag was het alsof Sam er altijd was geweest, iedereen ging zijn gangetje. Dus gelukkig maar. Wat een lieve en leuke poezen zijn het toch! Wanneer zou nummer 3 kunnen komen….? *zucht*
Luna (in het midden) en Kyra
Luna en Kyra