Monthly Archives: July 2010

Chouffe

Chouffe vermaakt zich met de dag beter, hij wandelt over de balkonrand terwijl wij ons hart vasthouden en springt op kasten die eigenlijk buiten zijn bereik liggen. Als hij aandacht wil gaat hij tussen de stapels op mijn bureau liggen wachten en verheugt zich enorm op het moment dat alles gaat glijden en wij hem dus gaan optillen. Dat we dan boos zijn maakt het duidelijk nog leuker. Zijn blik is nog altijd even verbaasd, hij is heel voorzichtig maar na de eerste bangigheid zet hij altijd door en ‘met beleid’, dus veel gaat er niet mis.

Als we ‘s morgens beneden komen loopt hij hard te schreeuwen van enthousiasme en zijn eerste zorg is niet eten maar kroelen en rollen op het tapijt. Idem dito als we thuiskomen. Vrienden en familie die langskomen vindt hij een beetje gek maar heel interessant. Hij is niet schuw, een heerlijk sociaal dier, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen (als hij wakker is; want languit en met grote overgave slapen is ook een hobby).

Safir

Safir is flink gegroeid en in zijn enthousiasme soms wat onhandig…maar wel een schat die heerlijk slaapt op zijn favoriete dekentje. Uit de mail:
“Ook doe ik nagels knippen tijdens een diepe slaap werkt super.
Super lief met wat ergernissen als hij uitgelaten is en flink loopt te rennen, dingen omgooien maar dan ruimen we het wel weer op.
Nog steeds een lekker dier die heerlijk aan me gewend is .
En zijn dekentje is hier niet meer weg te denken moet overal mee naar toe waar we ook zitten
speeltjes vooral kleine muisjes gooien en terug brengen, gooi je even niet veel commentaar een goeie prater ook geworden. “
Safir
Safir
Safir
Safir
Safir

De warmte en de katten…

Meestal kan het ze niet heet genoeg zijn, liggen ze op de verwarming of warme tegels, heerlijk in het zonnetje…maar de afgelopen weken werd het sommige katten toch echt te heet onder de pootjes…
kater Fred zoekt een oplossing tegen de warmte…
MercĂ© (nest 2001) heeft het warm….
Luna (Liezel 2010) zoekt verkoeling…

Lupo in het oranje

Lupo is al helemaal in de stemming!
Tijdens onze vakantie verbleven de katten in Dierenpension Koers, in Friesland, waar ze uitstekend verzorgd werden. Op de foto Anja’s dochter Shelley, die Lupo de allergrootste knuffel vond. En dat is hij ook!
Lupo en zijn vriendin Chandra. Zij aanbidt hem.

Chouffe

Chouffe zit achter de iMac en zo nu en dan verschijnt er een pootje om mijn typende vingers te grijpen – tussendoor rent hij met een WK Albert Hein beesie door de kamer, waar hij helemaal van door het lint gaat. Als een muis sleept ie het rond. We hebben er een lint aan geknoopt en niets is een groter verrukking dan heen en weer rennen door zijn tunnel terwijl wij het beesie daarin of daarnaast hangen. Die tunnel is het grootste succes, hij springt erin, rolt met tunnel en al rond en sjeest er door met een goed gespeelde wildebeestenblik in zijn ogen 😉 .
Chouffe
Chouffe
Chouffe ligt op een vreemde manier met zijn pootjes naar beide kanten…