Monthly Archives: August 2010

Nieuwe foto’s Chouffe

Chouffe, die we inmiddels regelmatig Chouffert en dan Schubert noemen. Hij is erg weg van pianomuziek, eigenlijk 1 van de weinige manieren om hem af te leiden als hij ‘in the mood’ is ‘for destruction’ [valt erg mee hoor, maar soms zie je zijn innerlijke beschaving strijden met een diepgewortelde Dyonisische drift]. De andere manier is natuurlijk aandacht geven en nieuwe spelletjes verzinnen.

Raven

Kater, geboren 25 augustus 2010, als enig kitten in Diwa’s eerste nestje.
Raven is een kitten van Chichkamaugu’s Diwa en Totally Tai van Kaloewha.
Beide ouders zijn spotted, maar dragen blijkbaar via veel generaties het marble-gen.
(Raven is onder optie)
Raven is “ingelijfd”

Kitten

De dag na zijn geboorte (geboren 25 augustus) woog het kitten (kater waarschijnlijk) al 134 gram. Op 27 augustus al 168 gram. Het is een stevig beestje! Hij heeft de naam Raven gekregen (spreek uit Reeven), omdat hij zo zwart is en hij in een nacht met magisch weer geboren is. Wij vonden dat hij wel daardoor wel een tot de verbeelding sprekende naam mocht hebben.
Foto’s laten even op zich wachten, moeder Diwa schermt haar kitten voor de pers af (zie foto).

Geboren: een kitten!!

Vannacht tegen half drie is er een enkel kitten geboren. Diwa werd ‘s avonds onrustig en ik ben maar naast haar bevallingsplek gaan liggen.Het was stormachtig weer, met woeste wolken voor de volle maan… Rond twee uur wilde ze opeens bevallen onder in de klimpaal en ik kreeg haar met geen mogelijkheid daar uit….Op een gegeven moment zag ik een staartje komen, maar de rest van het kitten liet nog een tijdje op zich wachten. Toen dat eenmaal kwam, raakte ze wel even in paniek en kwam ze weer uit de klimpaal en kon ik, met het kitten hangend aan haar achterste, haar voorzichtig in de bevallingsdoos terug zetten. Ik kon het kittenkopje slijmvrij maken en het begon goed te ademen. Diwa had het druk met de nageboorte en ik veegde het kitten wat droog, totdat Diwa dat overnam. Li Wei en Chandra kwamen ook even op al dat gedoe af en na korte inspectie lieten ze Diwa verder met rust. Diwa ging daarna heerlijk liggen met het kitten…en dat was het! Het is een stevig marble (!) kitten, levendig, dus we hopen dat alles goed blijft gaan.
Totally Tai
Diwa