Kater Lupo overleden

De 12 jarige Lupo, onze geliefde kater is op 27 december 2012 helaas gestorven. Hij werd eind september minder actief, leek last te hebben in zijn rug en achterpoten. Omdat op de rontgenfoto niets te zien was, moesten we uitzoeken wat de oorzaak was. Eerst werd gedacht aan nierbekkenontsteking vanwege de pijn die hij toen leek te hebben. Was het dan wellicht een hernia of tumor? Hij kreeg wat meer uitval aan zijn achterpoten. Een stootkuur prednison bracht in eerste instantie verlichting, samen met rust (niet springen, geen trappen). De rustkuur leek af en toe te helpen, maar gaf niet de verbetering waar we op hoopten en na een CT scan in het medisch centrum voor dieren in Amsterdam bleek dat er een grote inoperabele tumor zat. We moesten Lupo in laten slapen.
Lupo was een fantastische kater, iedereen die hem zag was direct dol op hem. Hij was een knuffel en kon door zijn intelligentie van alles voor elkaar krijgen; deuren openen, kastjes plunderen en aandacht vragen.
Hij was zeer geliefd bij de vijf poezen, die lagen het liefst op of naast hem. hij zorgde altijd mee bij alle nestjes die er zijn gekomen, speelde met de kittens en beschermde ze.
Als de zonen’s nachts thuiskwamen sprong hij op van zijn plekje en begroette hij ze luidkeels midden in de nacht.
Als hij je stem hoorde zou hij altijd op dezelfde toon antwoord geven, vooral om eten te krijgen…
Wat zullen we hem missen, lieve, lieve Lupo.

2 thoughts on “Kater Lupo overleden

 1. Erik

  Een wat late reaktie, maar niet minder gemeend.
  Wat een verdrietig bericht.. Ik herinner me Lupo nog goed: hij speelde met Gaudi toen die nog een kitten was. Misschien daarom dat Lupo in mijn herinnering behoorlijk groot is gebleven? Dat enthousiast begroeten is dus een familietrek, want Dali en Gaudi doen dat ook, met gemekker en bij Dali een schuddend hangbuikje. Ik denk dat het dat soort dingen zijn waar je gewend aan raakt, maar ze vreselijk mist als het er opeens niet meer is.
  Hartelijke groet, Erik

  Reply
  1. artcats Post author

   Dag Erik,

   Dank voor je reactie. Ik zie hem nu pas, want het zijn drukke laatste schoolweken…
   We missen Lupo nog iedere dag, het was zo een lieve kater. En inderdaad heel groot!
   Een knuffel voor Dali en Gaudi!

   Hartelijke groet,
   Hannah

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *