Geboren: een kitten!!

Vannacht tegen half drie is er een enkel kitten geboren. Diwa werd ‘s avonds onrustig en ik ben maar naast haar bevallingsplek gaan liggen.Het was stormachtig weer, met woeste wolken voor de volle maan… Rond twee uur wilde ze opeens bevallen onder in de klimpaal en ik kreeg haar met geen mogelijkheid daar uit….Op een gegeven moment zag ik een staartje komen, maar de rest van het kitten liet nog een tijdje op zich wachten. Toen dat eenmaal kwam, raakte ze wel even in paniek en kwam ze weer uit de klimpaal en kon ik, met het kitten hangend aan haar achterste, haar voorzichtig in de bevallingsdoos terug zetten. Ik kon het kittenkopje slijmvrij maken en het begon goed te ademen. Diwa had het druk met de nageboorte en ik veegde het kitten wat droog, totdat Diwa dat overnam. Li Wei en Chandra kwamen ook even op al dat gedoe af en na korte inspectie lieten ze Diwa verder met rust. Diwa ging daarna heerlijk liggen met het kitten…en dat was het! Het is een stevig marble (!) kitten, levendig, dus we hopen dat alles goed blijft gaan.
Totally Tai
Diwa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *