de keizersnee

Soms gaat een bevalling niet zoals je wenst, iedere fokker krijgt daar wel eens mee te maken. Goede nieuws is dat er nu vier kittens levend en gezond in de doos liggen bij hun moeder. Was wel een heel gedoe. Woensdagmiddag 20 januari werd er een kitten doodgeboren en vervolgens gebeurde er urenlang niets, behalve veel mauwen. ‘s Avonds naar de dierenarts en opwekken hielp ook niet, dus keizersnee..
Inmiddels hadden we de hoop al wel een beetje opgegeven, maar na een half uurtje kwam de arts met twee kittens in een handdoek aan lopen: “wrijven jullie die maar droog, want ik heb handen te kort….” vervolgens kwam er nog een, en nog een. Zit je daar in de wachtkamer van de dierenarts..met vier piepkleine katjes in een handdoek.
Een kitten was zo klein dat het niet levensvatbaar was en een was niet op gang gekomen. Al met al droeg ze dus zeven kittens !!

Thuis gekomen was de moeder net een dronken zeeman van de narcose en vertoonde geen enkele interesse in de kittens. Toen dat erg lang ging duren weer contact opgenomen met de dierenarts en melkpoeder gehaald om ze zelf maar te voeren. Toen ik daarvan terug kwam had moeder toch het licht gezien en was ze de kittens aan het voeden…

Dankzij de goede beslissing van de dierenarts Peter Weeink van de dierenartspraktijk in Alkmaar Noord en de hulp van de andere dierenarts en assistent, kunnen we nu genieten van vier mooie kittens. De hechtingen zijn er uit en we hebben tijdens de keizersnee de baarmoeder weg laten halen, dus Li Wei zal geen nestjes meer krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *