Chouffe

Chouffe vermaakt zich met de dag beter, hij wandelt over de balkonrand terwijl wij ons hart vasthouden en springt op kasten die eigenlijk buiten zijn bereik liggen. Als hij aandacht wil gaat hij tussen de stapels op mijn bureau liggen wachten en verheugt zich enorm op het moment dat alles gaat glijden en wij hem dus gaan optillen. Dat we dan boos zijn maakt het duidelijk nog leuker. Zijn blik is nog altijd even verbaasd, hij is heel voorzichtig maar na de eerste bangigheid zet hij altijd door en ‘met beleid’, dus veel gaat er niet mis.

Als we ‘s morgens beneden komen loopt hij hard te schreeuwen van enthousiasme en zijn eerste zorg is niet eten maar kroelen en rollen op het tapijt. Idem dito als we thuiskomen. Vrienden en familie die langskomen vindt hij een beetje gek maar heel interessant. Hij is niet schuw, een heerlijk sociaal dier, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen (als hij wakker is; want languit en met grote overgave slapen is ook een hobby).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *