De bengaal als vandaal

Yara en Zoé zijn twee lieve bengalen, met allebei een eigen karakter
Uren en uren kunnen ze in de tuin rondstruinen, achter de spinnen aan,en al het andere wat vliegt en beweegt.
Heel af en toe hebben ze een slaap- c.q hangdag, maar vaak zijn ze erg
actief met zijn tweeen.
Merkwaardige trekjes hebben ze wel, ze zijn lief, maar kunnen ook o zo veel kattekwaad uithalen.
Zo hebben we in twee kamers nog behang op de muur, de bengels zijn totaal niet geinteresseerd,….totdat er op zon mooie wand ergens een heeelll klein snippertje zichtbaar is ;dan is het huis te klein en ze zullen niet rusten voordat het snippertje “onderzocht hebben”.
Met veel gemiauw en gekrauw weten ze uiteindelijk van het snippertje een scheurtje te maken en vanaf dat moment is het beest los !
Op geregelde tijden wordt even wat werk verzet door de dames en de flarden hangen er dan ook inmiddels bij.
Binnenkort gaat het behang dus van de wanden, we zullen ze leren die bengels.
De oplossing was natuurlijk …deuren dichthouden, nou dat heeft ook niet lang geduurd, want Zoé is een meester in het openen van deuren geworden;
zelfs de voordeur moet op slot voor ons kleine inbrekertje.
‘s Morgens is het dan …ja hoor Zoé is weer bezig geweest …alle deuren open!! Gelukkig heeft ze geen oplossing voor de schuifpui.
Gisteren hadden we het raam van de slaapkamer opengelaten, het was lekker weer en opeens horen we een hoop geritsel en een harde dreun ! Zoé was uit het raam op de pergola geklommen en via de druivenbladeren naar beneden gestort,de ramen moeten dus ook op de kierstand.
Papier is ook niet veilig, laat geen belangrijke stukken liggen, want beide dames slaan ook aan het lezen op hun eigen wijze, de snippers vinden we door
het hele huis.
Tot slot vinden ze het ook een waar genoegen om bij de jacht op muggen vanaf grote hoogte goederen naar beneden te gooien; op zich niet zo erg, maar er sneuvelt zo ook wel eens een fles in de keuken.
Gelukkkig hebben ze ook nog een andere kant ; ze luisteren als geen ander !!

Aad en Cora Terwiel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *