Hoe is het karakter van een Bengaal?

Een Bengaal, dat is toch wel iets aparts. Als je er eenmaal kennis meehebt gemaakt, ben je verkocht. De meeste mensen vallen meteen voor het uiterlijk, maar hoe is het karakter?

Een Bengaal is intelligent, nieuwsgierig,vindt heel veel interessant Ze houden van aandacht, maar zijn niet dwingend.Ze volgen je overal door het huis, op zoek naar leuke bezigheden. De krant rustig lezen kun je vergeten, en je tenen zijn ‘s nachts doelwit. Ze passen zich goed aan aan andere huisgenoten. Een Bengaal is geen schootkat, maar komt wel vaak bij je zitten als hij of zij daar zin in heeft. Er zit nog wel wat wilds in, dat kun je zien aan de enorme sprongen die ze nemen, bv van de grond naar je schouder of naar de hoogste kasten, horen aan de geluiden die ze soms maken als ze een “prooi” hebben en hun manier van spelen. Het is een kat die er gewoon is, die deel uit maakt van het gezin, maar tegelijkertijd de uitstraling heeft van een echte wilde kat, door zijn uiterlijk en de gespierde manier van bewegen.Het is niet een kat voor iedereen, het is een gevoelige kat, verdiep je daarom goed in het karakter van de Bengaal!( Zie ook nog bij algemene info hieronder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *